IR ogrevanje 

Infrardeča toplota tista, ki jo običajno poleg sonca oddajo ogenj ali celo topli predmeti ,ki absorbirajo infrardeče tople valove. 

Ste se kdaj vprašali, zakaj vam je zunaj poleti pri 18 °C toplo, pozimi pa vas pri isti temperaturi zebe?

Razlog  zato je infrardeče sevanje, ki ogreva predmete okoli nas, le ti pa jo sproščajo proti našim telesom.

IR ogrevanje je naraven, zdrav in varčen način ogrevanja, saj deluje na podoben način kot na že od nekdaj greje sonce. Občutek toplote, ki jo oddaja sonce je tudi posledica infrardečega sevanja, ki je človeku naravna in prijazna zelena energija. 

IR energija je vrsta čistega sevanja, ki jo predmeti absorbirajo brez fizičnega stika z virom toplote, le to energijo pa potem kot toploto vračajo nazaj v okolico.  
 

IR paneli in običajni radiatorji delujejo na dva popolnoma različna načina. IR panel neposredno ogreva osebe in predmete v prostoru medtem ko običajni radiator ogreva zgolj zrak v prostoru. Zaradi tega načina delovanja so IR paneli učinkovitejši, ker to toploto takoj absorbirajo vsi in vse na dometu ogrevanja. Tako osebe v prostoru skoraj nemudoma občutijo toploto.  

KLASIČNI IR PANEL

Klasični IR panel, ki je v izvedbi za stropno ali stensko montažo. Površina panela je prevlečena s kristalno strukturo, ki dodatno razprši toploto po prostoru. Panel narejen v EU, in je najbolj prodajan in preizkušen gospodinjski model v Evropi, saj je prodaja že 28 let. Odličen model, če vas zanima zanesljivo delovanje in nepremagljivo razmerje med ceno in kakovostjo. Moči: 300W, 600W, 700W, 850W, 1000W.

INDUSTRIJSKI IR PANEL

Zaradi svojega izgleda, načina delovanja in kar je ključno-cene, prilagojen rabi v delavnicah in halah. Primeren za ogrevanje velikih površin, posebno ekonomična rešitev tam kjer je visok strop. Lahko se uporablja tudi kot lokalno ogrevanje-ogrevanje posameznega delovnega mesta v prostorih brez velikega prepiha.  Moči: od 900W do 3600W

STEKLENI PANELI IN OGLEDALA

Posebnost, ki jo ponujamo je stekleni panel ali ogledalo z vgrajenim termostatom, upravljanjem na dotik z možnostjo daljinskega upravljanja in močjo do 1500W.

VISOKO TEMPERATURNI PANELI

Estetski panel, ki ima odlično razmerje med ceno in močjo. Namenjen vsem objektom, kjer so večje površine, višji stropi in velike površine in bi bila investicija s klasičnimi paneli neracionalna. Narejen v Italiji. Moči od 1800 do 3200W.

Toplotne črpalke že od ...

Izračunaj si svoje

 

prihranjke